De doorgang naar je tuin verfraaien? Met kunststof schuifpuien lukt dat zeker!

Veel mensen die over een fraaie tuin bij hun huis beschikken willen daar ook maar wat graag gebruik van maken. Voor velen geldt de tuin zelfs als een waar verlengstuk van de woonkamer. Het is in dat geval dan ook onwenselijk als je te maken hebt met een onhandige, moeilijk te hanteren naar buiten openslaande buitendeur. Als je je eigen toegang tot de tuin wilt verfraaien, dan vormen kunststof schuifpuien daartoe de ideale gelegenheid. Hieronder lees je wat schuifpuien überhaupt zo ideaal maakt. Daarna gaan we dieper in op de sterke punten van kunststof als materiaal voor kozijnen.

kunststof schuifpuien

De voordelen van schuifpuien op een rijtje

Wanneer je in je woonkamer grote schuifpuien laat plaatsen als toegangsdeur tot je tuin, dan heb je daar de volgende voordelen bij:

  • Een schuifpui schuif je open door deze naar links of naar rechts te duwen. De beide glazen delen komen dan achter elkaar te zitten. Dit heeft als voordeel dat je niet te maken hebt met openslaande deuren. Je hoeft met een schuifpui dus ook geen ruimte vrij te houden voor zo’n openslaande deur.
  • Een schuifpui kun je meestal heel ver openduwen. Daardoor wordt de deuropening een stuk groter dan deze voorheen waarschijnlijk was. De kans dat je met een schuifpui nog tegen de deurpost aan botst is dan ook buitengewoon klein. Zeker als je met spullen sjouwt of te maken hebt met een kinderwagen of een rolstoel is dit een belangrijk pluspunt. 
  • Schuifpuien zijn misschien wel de grootste soort ramen die er bestaan. Hierdoor wordt de hoeveelheid lichtinval in je huiskamer in één klap flink vergroot.
  • Een schuifpui zorgt ervoor dat de gevel van je woning deels verdwijnt. Dit veroorzaakt een ruimtelijk effect. Je woonkamer kan hierdoor zelfs groter ogen.
  • Het laten aanbrengen van schuifpuien zorgt voor een verhoging van de waarde van je woning. Verkoop je op een dag je woning, dan heb je daar veel voordeel bij.

Waarom een schuifpui met kunststof kozijnen?

Als je inderdaad graag een schuifpui in je huiskamer laat plaatsen, dan is het om deze redenen een goed idee om voor een pui met kunststof kozijnen te gaan:

  • Kunststof is een stevig en duurzaam materiaal dat bij minimaal onderhoud gerust tientallen jaren mee kan en in nagenoeg de oorspronkelijke staat blijft.
  • Van kunststof gaat een uitstekende isolerende waarde uit. Hierdoor hoef je minder te stoken. Dat leidt tot een lagere energierekening én hiermee ontlast je het milieu. 
  • Kozijnen van kunststof zijn eenvoudig te onderhouden en te reinigen. Lees wat dit betreft de hieronder beschreven tips.

Schoonmaaktips voor kunststof schuifpuien

Zoals gezegd is het schoonmaken van kunststof kozijnen geen moeilijke taak. Onder normale omstandigheden volstaat het om deze kozijnen af en toe met een vochtige of natte doek af te nemen. In de meeste gevallen zul je merken dat je hiervoor niet eens schoonmaakmiddelen nodig hebt. Het is in principe zelfs af te raden om chemische middelen te gebruiken bij deze reiniging. Ligt er wat zwaarder vuil op de kozijnen, zoals mosresten of zandkorrels. Veeg deze er dan eerst voorzichtig af met een borstel voordat je met je vochtige doek aan de slag gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *