Gun een ander of uzelf een schone woning

Het aantal vervuilde woningen neemt de laatste jaren toe. De oorzaken komen vaak doordat ouderen tegenwoordig langer zelfstandig wonen, dat gaat vaak niet goed. Daarnaast is de groeiende groep mensen die diepliggende problemen ervaren. Het lukt ze niet meer om het huis netjes te houden. Kent u iemand met een vervuilde woning of bent u het zelf? Gunt u een ander of uzelf een schone woning? Lees dan verder.

Redenen vervuilde woning

Een vervuilde woning kan door veel verschillende dingen komen. Denk aan hoarding, overlijden of een psychische stoornis. Bij hoarding ben je verslaafd aan spullen en vind je het moeilijk om dingen weg te gooien. Een woningontruimingcentrale kan je hierbij helpen! Zij zullen de woning ontruimen en daarna professioneel schoonmaken.

Problemen

Staan er overtallig veel spullen in de woonkamer waardoor je geen stap meer kan zetten? Of is de woning gewoon enorm vuil kan dit ook voor andere problemen zorgen. Een vervuilde woning oogt niet alleen smerig, maar het is ook niet goed voor je gezondheid. Ook kan het voor buurtbewoners een probleem worden en kan het huis sneller in brand staan.

Hulp

Wanneer er voor hulp wordt gekozen van een woningontruiming, komt er eerst een adviseur langs. Er worden duidelijke afspraken gemaakt, zoals wat er wel en niet moet blijven. Wanneer er akkoord is gegven om het huis te ontruimen en grondig schoon te maken, worden de werkzaamheden door een vakkundig team gedaan. Zij hebben veel ervaring en weten het goed aan te pakken. Voor aanpak van andere psychische problemen waardoor er een vervuilde woning is ontstaan zij er uiteraard andere hulpverleners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *