hoe ontstaat stank onder de vloer en hoe ga je het tegen

Het komt voor de mensen in een huis een vervelende geur afstand veroorzaken, zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. Dit kan allerlei oorzaken hebben. In dit artikel zullen we het hebben over stank onder de vloer. stank onder de vloer wordt meestal veroorzaakt door ophopend vocht. Dit vocht kan zijn ontstaan door een lekkage in het plafond bijvoorbeeld of door een opera waardoor regen is binnengekomen. Ook kunnen andere onschuldige zaken oorzaak zijn van vocht in de vloer. Zo kan het bijvoorbeeld enthousiast zijn gedweild met veel te veel water waardoor dit vocht in de vloer is getrokken met alle gevolgen van dien. De stank van deze vloer is makkelijk op te lossen en dat kan op meerdere manieren. Om te beginnen is het belangrijk om de oorzaak van de stank weg te nemen. Dus als je te maken hebt met een stank uit de vloer dan is het aannemelijk dat de vloer in een rottingsproces zit. Dit is vaak niet de hele vloer maar een specifiek gedeelte van de vloer. Dit gedeelte van de vloer zul je dus moeten verwijderen en vervangen. Dit gedeelte van de vloer heeft een maal blootgestaan aan vocht en schimmel en is vaak niet meer te redden. Wat kun je nog meer doen?

stank onder de vloer

Ventilatie is belangrijk

Om de vervelende geur in huis weg te krijgen is het een goed idee om regelmatig te ventileren. Zet de zoveel mogelijk ramen en deuren open zodat de frisse lucht er goed bij kan en de stank effectief naar buiten kan worden getransporteerd. In het geval dat de vloer niet verloren is en je hem nog gewoon kan schoonmaken, vol straf vaak een sopje dat bestaat uit wat azijn of alles reiniger. Zorg ervoor dat dit op je wel heet dan wel kokend is.

Wat als je de oorzaak niet kan vinden?

Er zijn gevallen bekend waar de oorzaak simpelweg niet wordt gevonden en de stank maar aanhoudt. In zulke gevallen is het belangrijk om een gespecialiseerd bureau in te schakelen. Zij zullen dan een geur meting doen om te achterhalen waar de geur vandaan komt en wat het veroorzaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *