Hoe velours behang te stylen in iemands huis

Ben jij ook op zoek naar nieuw behang? Dan ben je zeker niet de enige. Het behang zie je weer steeds vaker terug komen in het interieur. Er zijn verschillende soorten. Je hebt behang met verschillende kleuren en patronen, maar ook het materiaal kan verschillend zijn. Het veloursbehang behoort tot de nieuwe trend en je ziet het steeds vaker terug komen. Het velours behang geeft een luxe en stijlvolle uitstraling aan je huis. Het is een opvallende soort behang, doordat het van de stof fluweel gemaakt wordt. Dit is erg bijzonder en opvallend, omdat de meeste behangsoorten van papier gemaakt worden. In dit artikel geef ik je wat tips hoe je het velours behang kunt stylen in je woning.

veloursbehang

Laat het materiaal terug komen in de rest van je interieur

Het is mooi om het materiaal van je behang ook terug te laten komen in de rest van je interieur (denk aan meubels en accessoires). Als je veloursbehang aanschaft is het dus mooi om de stof fluweel ook verder in je interieur te verwerken. Je kunt dan bijvoorbeeld fluwelen kussentjes, een fluwelen poefje of een fluwelen lampenkap aanschaffen. Let wel op dat je ook weer niet te veel fluwelen accessoires en meubels aanschaft. Dan werkt het effect juist averechts. Het behang zal dan minder opvallen, omdat het wegvalt in al het fluweel.

Combineer kleuren

Laat niet alleen het materiaal van het behang terug komen in je interieur, maar ook de kleur van het behang. Zorg ook weer bij de kleur dat je niet te veel van deze kleur in je interieur terug laat komen net als bij het materiaal. Als je te veel van deze kleur terug laat komen zal het behang niet zo erg meer opvallen en creëer je een onrustige sfeer in je woning. Dit is zeker niet wat je wilt, want in je woning moet je juist rust creëren. Je moet namelijk tot rust kunnen komen in je huis en kunnen ontspannen. Met teveel drukke kleuren kun je vaak niet goed tot rust komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *