vision systeem

Machine vision is de kunst en technologieën die worden gebruikt om in de meeste industrieën op visuele beeldvorming gebaseerde geautomatiseerde inspectie en diagnose te geven voor gebieden als productie, mechanische, elektrische, optische en procesbesturing. Deze technologie is gebaseerd op computervisie, waarbij machinevisie verwijst naar het vermogen van een machine om beelden te herkennen, te volgen en te manipuleren. Bij machine vision spelen de menselijke ogen een grote rol. Op dit gebied zijn gespecialiseerde machine vision systeem beschikbaar. Ze zijn ontworpen om in realtime de beste resultaten te geven. Een vision systeem omvat over het algemeen veel componenten, die afzonderlijk of collectief worden bestuurd om een ​​visuele output te verkrijgen. De verschillende componenten in het systeem omvatten beeldmodulatoren, visuele basisprogrammeerinterfaces, softwareprogramma’s om de machine te besturen en hardwarecomponenten zoals microprocessors, digitale logische elementen, sensoren, communicatienetwerken, geheugen, voedingen en computerinterface-apparaten.

Verschillende nauwkeurigheidsniveaus

Machine vision systeem hebben verschillende nauwkeurigheidsniveaus. Een voorbeeld hiervan zijn digitale machine vision systeem, die alle niveaus van een fabriek kunnen inspecteren. Dergelijke machines worden vaak “moleninspectiemachines” genoemd. Dit type machine heeft een groot beeldscherm en een gebruikersinterface om machine vision-inspecties uit te voeren. Andere typen zijn onder meer thermische inspectiemachines, die kleine componenten zoals printplaten en printplaten inspecteren, en zeer nauwkeurige inspectiemachines, die grotere componenten inspecteren, zoals elektronische assemblages of vliegtuigdelen. Vision-systemen vereisen over het algemeen high-end computers om efficiënt te kunnen functioneren.

Het detecteren van defecten

Een vision systeem detecteert defecten en andere problemen door gebruik te maken van een verbeterde vorm van beeldacquisitiehardware. Dat doet ze met een camera die defecten in producten signaleert voordat ze door de klant worden opgemerkt. Optische machine vision-systemen gebruiken lasers of andere vormen van licht om defecten te identificeren en problemen in de productie op te lossen, waarbij de conventionele methoden worden verbeterd. Sommige andere vormen van machinevisie maken gebruik van fluorescerende of niet-fluorescerende materialen of elektronica, waarbij gebruik wordt gemaakt van elektromagnetische straling. De optische pijplijn van de machine vision-systemen gebruikt een camera om defecten te detecteren, gevolgd door een scanner of een ander optisch onderdeel om beelden te detecteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *